Vi söker ny bonde till Bjällansås kött!

Älskar du att jobba med djur och natur samt har en vision om att förbättra och utveckla djuruppfödningen ur ett djur och miljöperspektiv?

Vi söker vi nu en kunnig och driven bonde med egna idéer som vill fortsätta vidareutveckla Bjällansås Kött AB

Ansökan är nu stängd!

Verksamheten

Gården har länge varit en experimentsverkstad för nya idéer. Från KRAV-certifiering 1989, uppfödning av de första eko-grisarna på 90-talet, nybyggnad av luftiga lösdriftsstallar för nötköttsproduktion till dagens gräsuppfödda nötköttsproduktion.

 Bjällansås Kött AB har sedan länge fokuserat produktionen på köttkvalitet med inriktning på smak, marmorering samt nyttighet. Gårdens djur föds enbart upp på grovfoder. Verksamheten bedrivs ekologiskt och är certifierad av KRAV sedan 1989. Det är en helintegrerad dikoproduktion med ca 200 kalvningar varje vår. De slaktdjur gården producerar säljs vidare till Gröna gårdar. Bjällansås Kött AB har idag 5 personer anställda som arbetar med djurskötseln och växtodlingen. Gården har starkt hållbarhetsfokus och arbetar ständigt med att förbättra djurhälsan och minska klimatpåverkan. Inriktningen på gården idag är en betesdrift mot en längre och mer produktiv betesperiod.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD!

FAKTA

  • Brukad mark: 465 ha
  • Dikor: ca 200 st
  • Djur på årsbasis: ca 600 st
  • Antal anställda: 4 heltidstjänster


  • Omsättning 16/17: 6,1 mkr
  • Stallar: lösdrift med djurpströbädd
  • Raser: Korsningar av bland annat Angus, Hereford, Belted Galloway, Piemontese, Highland cattle ooh SRB.
Nuvarande ägare Jan Karlsson har drivit gården sedan 1969. Jan är visionär och har inte varit rädd för att prova nya idéer när det gäller djuruppfödning och har även fokus på att minska jordbrukets inverkan på miljön. Efter många års ständiga utvecklig har man på Bjällansås Kött idag en framgångsrik uppfödning av nötkreatur i luftiga lösdriftsstallar.

Nästa steg till att bedriva en fullt hållbar uppfödning som har en minimal påverkan på miljön har redan påbörjats genom att man 2014 tog beslut på att ha kontinuerlig betesdrift med betesbaserad djuruppfödning. Målet är att få ner antalet dagar djuren står uppstallade, detta för att få en bättre djurhälsa och en mindre klimatpåverkande djuruppfödning.

Framtiden

Bjällansås Kött AB söker dig som liksom vi har en vision och strävan att förbättra och utveckla djuruppfödningen ur både ett djur- och miljöperspektiv. En ny bonde skall arbeta och dela nuvarande ägares anda när det gäller miljö och djuromsorg, men även vara den som tar nästa steg i utvecklingen av verksamheten. Är du den personen? För mer information, se nedan för kontakt, eller fyll i vår intresseanmälan. 


Kontakta oss redan idag!

För frågor eller funderingar:

  • Jan Karlsson, 0702 - 45 40 88 (ägare och bonde)
  • Märta Jansdotter, 0702 - 18 57 67 (styrelseordförande)
  • Johan Melin, 0705 - 78 22 65 (Areal Göteborg)

PDF med erbjudandet i sin helhet:

Kontaktformulär för intresseanmälan: